Snel en zorgvuldig verzonden
Boven de €175 besteld is gratis verzending
300+ 5 sterren reviews!
Betaal achteraf met Klarna!
Snel en zorgvuldig verzonden

Scarlet &Violet Engelse set onthuld voor maart: zilveren randen, drie holo’s per pakket en prijsverhogingen

Scarlet &Violet Engelse set onthuld voor maart: zilveren randen, drie holo’s per pakket en prijsverhogingen

Onze eerste Scarlet &Violet set komt op 31 maart 2023 uit in het Engels! Normaal gesproken zou de set in februari een maand eerder zijn uitgebracht, maar ze proberen waarschijnlijk ruimte te maken voor de speciale release van Crown Zenith in januari.

Onze Engelse set bevat 198 kaarten voor geheime zeldzaamheden. Dit betekent dat het een combinatie zal zijn van Scarlet ex en Violet ex’s 156 kaarten plus de drie “Starter Set ex” decks.

Voor het eerst zullen Engelse kaarten dezelfde zilveren randen gebruiken die in Japan worden gebruikt! Volgens TPCi: “Deze verandering framet zowel Pokemon TCG-artwork in zijn oorspronkelijk bedoelde rand als verenigt het spel verder op mondiaal niveau.”

De subcategorie van een trainer (Item, Supporter, Stadion) wordt naar de linkerbovenhoek van de kaart verplaatst om beter zichtbaar te zijn in de handen van de spelers. Momenteel bevindt het zich rechtsboven in trainerkaarten.

De naam van de Energie zal nu op de bovenkant van de kaart staan naast een nieuw subtype tag voor Energie. Het Energiesymbool dat momenteel op Energiekaarten staat, verschijnt nu rechtsonder op Energiekaarten. Deze wijziging maakt de hoeveelheid en het type energie dat aan elke Pokemon is gekoppeld duidelijker voor elke speler.

Setsymbolen worden nu vervangen door setcodes, net als in Japan. De code bevat de set (SV1) en de taal (EN).

Het lijkt erop dat onze kaart zeldzaamheden ook zullen overeenkomen met die van Japan. Je kunt zien dat Koraidon ex en Miraidon ex de Japanse “Double Rare” zeldzaamheid hebben, die daar “RR” wordt genoemd. Onze zeldzaamheden zullen echter nog steeds als beelden worden weergegeven.

Ook zijn er prijsverhogingen aangekondigd. Volgens TPCi: “Als gevolg van de wereldwijde inflatie die van invloed is op de kosten van materialen en productie, zullen Pokemon TCG-producten verschillende MSRP-stijgingen zien in geselecteerde markten met de lancering van de Scarlet &Violet-serie. De prijs van een boosterpack zal bijvoorbeeld stijgen van $ 3,99 naar $ 4,49 USD. “

“In een poging om een positieve Pokemon TCG-ervaring en -waarde te blijven bieden, zal elk pakket Pokemon-kaarten nu drie gegarandeerde foliekaarten per booster bevatten – alle kaarten met een zeldzaamheid van Zeldzaam of hoger zullen nu folie zijn.”

“Daarnaast komen bepaalde producten met extra items. De Elite Trainer Box bevat bijvoorbeeld een extra boosterpack en een volledige art promokaart.”

Het booster pack artwork is ook onthuld. Het bevestigt dat een Water-type Gyarados ex in de set zal verschijnen als een Terastalized-kaart.


Zoals eerder gepost, brengt Scarlet &Violet de originele Pokemon ex-monteur van de TCG terug, die liep van 2003 tot 2007. Pokemon ex evolueren van hun normale pre-Evolutions, in tegenstelling tot 2012’s Pokemon-EX (hoofdletters), die altijd volledig geëvolueerde Basic Pokemon waren. Hoewel Pokemon-EX is geïnspireerd door Pokemon ex, zijn beide volledig verschillende mechanica. Dit betekent dat kaarten die zich richten op “Pokemon-EX” niet werken op “Pokemon ex” en vice versa.

De grote nieuwe mechanic van de Scarlet &Violet games is Terastallization. Deze edelsteenachtige transformatie zorgt ervoor dat een Pokemon zijn Tera-type wordt. Dit is meestal een van de normale typen van de Pokemon (zoals een Fire-type Arcanine), maar het kan ook een heel ander type zijn (bijvoorbeeld een Flying-type Pikachu). Terastalized Pokemon dragen een kroon om hun Tera-type aan te geven.

Als zodanig zullen sommige Pokemon ex in het Scarlet &Violet-blok een Terastal-effectbox hebben om aan te geven dat ze terastaal zijn. Pokemon met dit Terastal-effect nemen geen schade op door aanvallen wanneer ze op de bank zitten. Dit is te zien op Arcanine ex hieronder. Het kunstwerk is gekristalliseerd om te laten zien dat het terastalized is. Het draagt ook een Fire-type kroon om aan te geven dat zijn Tera-type Fire is.

Er zullen in de toekomst vrijwel zeker Pokemon ex zijn met een Tera-type dat verschilt van het normale type (bijvoorbeeld een Charizard van het watertype). Nieuwe blokken hebben de neiging om “eenvoudig” te beginnen in termen van mechanica en kracht, omdat de allure de nieuwe Pokemon is. Later beginnen de blokken de mechanica op te fleuren nadat alle nieuwe Pokemon zijn gedebuteerd.

Je kunt alle Japanse kaarten zien die tot nu toe zijn onthuld in dit nieuwsverhaal van gisteravond, waarin er nog een aantal zijn die vandaag niet in het Engels zijn onthuld.

BRON & CREDITS : POKEBEACH


De waardering van Monsterkorting.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 605 reviews.
nl_NLDutch